La galera és un marisc de carn fina i gustosa. A diferència d’altres crustacis, és baixa en calories i de fàcil digestió i, a més, és una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat. En trobem per tota la costa catalana i on se’n pesquen més és a la zona del Delta de l’Ebre. A continuació us ajudem a conèixer-la i us en donem una recepta per llepar-se’n els dits!

Com és?

La galera, galiota o gamba imperial (Squilla mantis) és una espècie de crustaci estomatòpode de la família dels esquíl·lids, d’un color groguenc i cos deprimit, amb el segon parell de maxil·lípedes molt desenvolupat i acabat amb un artell en forma d’ungla prensora i dentada.

On viu?
Es troba als fons llimosos i sorrencs, als quals excava les seves galeries, de les costes catalanes.

Pesca
És capturada mitjançant pesca semiindustrial, artesanal i esportiva, amb arts d’arrossegament, tremalls, nanses, arts de platja i teranyina sobretot durant els mesos de gener i febrer. Març i abril es pesca en menor mesura.

A taula
Tot i la seva mala fama per culpa de la dura closca i la seva estructura punxant, és un marisc amb un gust espectacular i irresistible de ser degustat. La millor tècnica és consumir-la en el sentit que va del cap a la cua, així evitarem aquestes punxes.
Habitualment, la relacionem amb els fumets i els arrossos, ja que és molt gustosa. Però també podem trobar diferents maneres d’assaborir i cuinar aquest marisc, a la planxa, fregit, bullit, guisat, etc.

Avui cuinem un arròs amb galeres

Pots demanar les teves galeres aquí!

Related Posts

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptat l'Avís Legal.